Menu

Gode råd der kan lette din hverdag

Læs alle de gode råd, der kan lette din hverdag her.

Fysisk træning

Motion og træning er en vigtig del af KOL-patientens liv.
Her på siden kan du se film med øvelser. Træningsøvelserneer til dig, der lever med KOL eller arbejder med træning af mennesker med KOL.

Øvelserne hjælper dig til at komme i bedre form, så du kan overkomme mere i dagligdagen. Træning er den bedste medicin, så god fornøjelse med øvelserne.

Se videoen nedenfor eller læs gode råd til træning her.

Hvad kan du selv gøre?
play

Hvad kan du selv gøre?

Hør praktiserende læge Klaus Roslind's gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forbedre din KOL-sygdom og dine symptomer.

Min medicin hjælper ikke, hvad gør jeg?

Hvis du ikke synes, at medicinen hjælper dig, kan det skyldes, at du bruger den forkert.
Tag din medicin med til lægen eller sygeplejersken, når du er til kontrol, så de kan hjælpe med at tjekke din inhalationsteknik. Du kan også henvende dig til apoteket, som tilbyder hjælp og vejledning i korrekt inhalationsteknik.

Læs mere om hjælp til inhalationsteknik på apoteket på apotekets hjemmeside

Instruktionsvideoer på inhalationsteknik kan også findes på netdoktor.dk/medicininstruktioner/ og min.medicin.dk/Multimedia/Film/

Træning hjælper dig

Når du har KOL, kan du ikke trække vejret så let, som andre kan. Derfor har du lettere ved at blive træt og få åndenød. Det er ikke en rar fornemmelse. Mange med KOL gør derfor meget for at undgå åndenød.

Det bedste, du kan gøre for at undgå åndenød, er at dyrke motion. For når du holder dig i form, vil du ikke få så meget åndenød i forbindelse med dine daglige aktiviteter. Du kan også øve dig på nogle gode vejrtrækningsteknikker her.

Når du dyrker motion opnår du:

  • Øget blodgennemstrømning
  • Øget iltoptagelse
  • Respirationsarbejdet sænkes
  • Mindre træthed
  • Oplevelse af fællesskab
  • Mindre angst ved dyspnø
  • Motivering til aktivitet
  • Øget selvværd
  • Øget livskvalitet

Gode råd til træning

Læs mere her.

Tal med din læge

Jo mere din læge ved om dine symptomer, medicin, aktivitetsniveau og livsstil, jo bedre kan lægen behandle din KOL. Sørg for at spørge din læge til råds om gode øvelser eller et træningsprogram.

TYPO3 CMS by TypoConsult A/S