Menu

Lær at leve godt med KOL

NY træningsvideo

play

Se den nye træningsvideo med fysioterapeut Henrik Hansen fra Hvidovre Hospital.

Du kan være med hjemmefra, eller hvorend du ønsker. Følg videoen og få et komplet træningsprogram, der indeholder både opvarmnings- og udstrækningsøvelser, konditionsprogram samt styrketræning.

Nedenfor kan du se hele programmet samlet eller afspille de enkelte træningssektioner hver for sig.

Rigtig god træningslyst.

Opvarmningsøvelser

play

Videoen giver forslag til opvarmningsøvelser. HUSK at drikke rigeligt med vand.

Udstrækningsøvelser

play

Hvorfor skal du strække ud, inden du laver konditions- og styrketræning?

Konditions- og muskeltræning

play

Konditionstræning hjælper dig med at tage vare på dit hjerte og din krop.

Øvelser med håndvægte og elastikker

play

Videoen giver forslag til øvelser med håndvægte, men du kan også bruge elastikker.

Hør Erlings historie

play

Når man har KOL har det en stor indflydelse på ens hverdag. Men er du klar over, at du selv kan gøre meget for at få en bedre livskvalitet? Du kan bl.a. bremse sygdommens udvikling f.eks. med medicin, rygestop og motion.

Et regelmæssigt tjek hos lægen er afgørende for at du bliver korrekt medicineret, får målt lungefunktion, samt at du bliver tjekket for andre sygdomme, som f.eks. hjertesygdomme. Et tjek hos lægen kan hjælpe dig med at forbedre din livskvalitet. Jo mere du ved om sygdommen, jo bedre kan du leve med KOL.

Til dig, der er pårørende

play

Det er ikke kun patienten med KOL, hvis liv der ændres, når sygdommen indtræffer. Også de nærmeste skal indstille sig på, at flere ting bliver anderledes end før.

Læs mere

Et bedre liv med KOL

Hos din læge kan du hente håndbogen med gode råd og redskaber til, hvordan du fastholder livskvaliteten på trods af KOL. Du kan også finde håndbogens hovedpointer lige her.

Se mere her

Den fulde version kan hentes hos din læge eller sygeplejerske.

Motion og træning

play

Bevægelse skal og bør spille en stor rolle i dit liv, når du har KOL. En god fysisk form betyder nemlig, at du kan overkomme mere i hverdagen og generelt har det bedre. Her på siden har vi samlet en håndfuld film med gode øvelser til at komme i bedre form. Filmene er for dig, der lever med KOL, eller arbejder med træning af mennesker med KOL.

God fornøjelse.

Medicinsk behandling

play

KOL-medicin hjælper primært ved at lindre symptomer, så du bedre kan trække vejret, og kan i nogle tilfælde forebygge akut forværring af sygdommen. Din inhalationsteknik er afgørende for medicinens virkning. Sørg derfor jævnligt for at få checket din inhalationsteknik hos lægen
eller på apoteket.

Læs mere

Vejrtrækningsøvelser

Når du har KOL, kan du ikke trække vejret ubesværet som andre. Du har derfor lettere ved at blive træt og få åndenød, og det er aldrig rart. Vidste du, at der findes nogle øvelser, der kan hjælpe dig, når du oplever åndenød?

Læs mere

Hvad kan du selv gøre?

Lever du med KOL, er der flere ting, du kan gøre for at lette din hverdag. Find gode råd og øvelser her.

Læs mere

Personlige fortællinger om KOL

Tal med din læge

Jo mere din læge ved om dine symptomer, medicin, aktivitetsniveau og livsstil, jo bedre kan din KOL behandles. Har du brug for viden og gode råd til at leve godt med KOL, så spørg efter KOLhåndbøgerne hos din læge.

Se mere her

Den fulde version kan hentes hos din læge eller sygeplejerske

TYPO3 CMS by TypoConsult A/S